سیستم مدیریت محتوای دروپال Drupal
توسط مجید احدی
اگر شما قصد ایجاد وب سایتی را دارید که در آن حجم بسیار زیادی از اطلاعات بصورت روزانه ایجاد و ویرایش می شود، به طور حتم شما به یک سیستم مدیریت محتوا برای سایت خود نیازمندید یکی از بهترین سیستم های مدیرت محتوا (cms ) دروپال (Drupal) می باشد.
دروپال (Drupal) چیست؟
دروپال (Drupal) یک سیستم مدیریت محتوا کد باز ( Open Source ) جهت مدیریت محتوای می باشد. دروپال یکی از قویترین سیستمهای مدیریت محتوا اپن سورس در جهان و همچنین فریمورک برنامه های تحت وب میباشد که با PHP نوشته شده و تحت مجوز GNU منتشر گردیده است.
دروپال بارها عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا را از آن خود کرده است.
دروپال بروی انواع سیستم عامل ها قابل راه اندازی میباشد و از هر وب سروی که توان اجرای PHP را دارد مانند ( Apache، IIS، Lighttpd، nginx) و همچنین از انوع سیستم های بانک اطلاعاتی ( MySQL، MariaDB، PostgreSQL، SQLite، MongoDB و Microsoft SQL Server ) پشتیبانی میکند.
دروپال (Drupal) در بالاترین سطح مفاهیم خود مفهومی تحت عنوان موجودیت (Entity) را مطرح می کند. از مهمترین مصداق های موجودیت در دروپال می توان از (کاربر) و (محتوا) نام برد. تلاش دورپال بر ایجاد یک ارتباط منطقی و موثر بین این دو موجودیت در کل فرایند های سیستم خواهد بود.
دید دروپال به کاربر چیست؟
باید گفت که برداشت از موجودیت «کاربر» همان برداشت معمول در سیستم های دیگر است.
کاربران در دروپال افرادی هستند که با این سیستم ارتباط دارند مانند مدیر یا ثبتنام شدگان یا بازدید کنندگان معمولی و غیره … .
شما با استفاده از دروپال می توانید بیشتر نیازهای خود برای راه اندازی یک وب سایت را بدون کدنویسی مرتفع ساخته و وب سایتی کامل راه اندازی کنید.
در صورتی که یک تازهکار در دنیای وب هستید با مراجعه به بخش قالبهای دروپال میتوانید یک قالب انتخاب کرده و شروع به توسعه آن کنید.
علت عمده این ادعا البته به توسعه هزاران ماژولی بر میگردد که در بخش ماژولهای دروپال توسط مشارکت کنندگان پروژه دروپال توسعه یافته است. این ماژول ها امکانات بیشماری را فقط با دانلود و فعال کردن آن در سایت و پیکربندی آن در اختیارتان قرار خواهند داد.
از دیگر قابلیت های دروپال میتوان به تعیین نقش کاربران قبل از دسترسی آنها به وبسایت اشاره نمود. بدین صورت که قبل از تعریف کاربر جدید در دروپال شما باید نقش های مورد نظر خود در سیستم را تعریف نمایید. نقش هایی که در قالب آنها، افراد در سیستم شما فعالیت خواهند کرد و حضور خواهند داشت.
در ادامه به برخی از مزایای دروپال (Drupal) می پردازیم:
- متن باز بودن
- سادگی در راهاندازی وب
- کیفیت و سرعت در اجرای کدها
- دارای بانک غنی از افزونههای کاربردی
- کارایی بسیار بالا در کد نویسی و اجرای آن
- وجود قالبهای فراوان و متناسب با تمام کاربریها
- راهاندازی وب سایت کامل بدون نیاز به کد نویسی
- بار گذاری سریعتر صفحات نسبت به سایر cms های موجود
- امنیت بسیار بالا نسبت به سایر سیستم های مدیریت محتوا
- قابلیت Cache سازی و سرعت اجرای کدهای اسکریپت و html
- امنیت ازبزرگترین مزایای دروپال می باشد و سطح امنیتی بالایی برای شما فراهم میکند
مطالب پیشنهادی
روش هایی جهت حفظ رتبه در موتورهای جستجو
25 مهر 1396